ACTIVITATE SPORT


Trofeului Domnești

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov a organizat prima ediție a Trofeului Domnești, fotbal teren redus. Această competiție a avut la la Școala Gimnazială ”Gheorghe Corneliu” din localitatea Domnești.
La acest eveniment au participat echipe din localitățile Clinceni, Ciorogârla, Dârvari și Domnești, câștigătoarea ediției fiind chiar cei din Domnești.
Mulțumim pentru sprijinul acordat doamnei director Prof. Ștefan Ionela Liliana, echipelor, participante, profesori îndrumători și arbitri.


Trofeul Clinceni

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov împreună cu Liceul cu Program Sportiv Clinceni au organizat ” Trofeul Clinceni”, la fotbal., desfășurat în localitatea Clinceni în data de 16.04.2019. La această compeție au participat echipe din localitățile Domnești, Clinceni, Cornetu, câștigătoarea acestui trofeu fiind echipa din Domnești a Școlii Gimnaziale ” Gheorghe Corneliu”, reprezentată de profesorii Costin Mihăiță și Mirea Cătălin.. Număr de participanți a fost de 50 de elevi.

Mulțumim pentru participarea și buna desfășurare a competiției, LPS Clinceni, echipelor de elevi și profesori îndrumători , Primăria Clinceni și Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

Cupa Tymbark

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov participat la organizarea evenimentului ”Cupa Tymbark Junior” fotbal, în data de 11.04.2019 faza zonala,localitatea Chitila împreună cu Federația Română de Fotbal, Tymbark România, Ministerul Educația Naționale, Ispectoratele Școlare Județene.

Categoriile de vârstă au fost U12,U10,U8, băieți și fete. La această competiție au participat copii din județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Teleorman, Giurgiu.

În ciuda vremii ploioase cei mici au oferit un adevărat spectacol ,pasiunea pentru fotbal fiind vizibilă de la o vârstă așa frageda.

Prezent pentru a-i susține pe cei mici a fost Miodrag Belodedici.

Echipele ilfovene din localitate Chitila U8 fete și U12 băieți merg mai departe pe faza națională care se va ține la Cluj .

Sportul Izvor de sanatate

În data de 16.04.2019 Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov a participat la ”Sportul- Izvor de Sănătate” ce a fost organizat în Clinceni, la Liceul cu Program Sportiv Clinceni. Acest eveniment a fost dedicat copiilor din clasele pregătitoare. Scopul a fost de a le face cunoscute celor mici beneficiile mișcării, sportului , cum să dobândească un trup sănatos și o spirit de învingător.

În perioada 13-14 decembrie 2018, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov a organizat ediția a XIV-a Trofeul Junior , fotbal sală la Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea, județul Ilfov.La acest eveniment au participat școlile generale din județul Ilfov și Călărași, componența echipelor fiind pe formatul 5 + 1.

În decursul celor două zile s-au jucat peste 40 de meciuri, fiecare fiind plin de emoții si rivalitate sportivă. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov a premiat participanții cu cupe, medalii , mingi de fotbal, diplome, iar locurile 1 și 2 cu câte un echipament sportiv.

Trofeul Junior ediția a XIV-a a fost câștigat de Școala Generală ”Ion Vișoiu” din localitatea Chitila”, fiind urmată de Liceul cu Program Sportiv Clinceni, locul II și Școala Gimnazială nr. 1, Ștefăneștii de Jos pe locul III.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov dorește să le mulțumească școlilor gimanziale și profesorilor de sport însoțitori pentru participare și fair play-ul de care au dat dovadă, Liceului Tehnologic ” Dumitru Dumitrescu” pentru frumoasa sală de sport pusă la dispoziție si ziarului local ” Jurnalul de Ilfov” pentru promovarea acestui eveniment în presa județeană.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov împreună cu LPS Clinceni au organizat Trofeul ”Ciubăr Stancu” în localitatea Clinceni. Evenimentul s-a bucurat de o prezență mare atât din rândul elevilor cât și a profesorilor. Profesorul Ciubar Stancu s-a remarcat de-a lungul anilor prin cariera sa didactica în sport ,observator la AJF Ilfov, antrenor de handbal, director al Liceului cu Program Sportiv Clinceni.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov mulțumește pe aceasta cale profesorului Ciubăr Stancu pentru ajutorul oferit în acești ani sportului ilfovean.

Direcția Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov impreuna cu Primaria Clinceni, Inspectoratul Scolar Ilfov, ASS Clinceni au adus un omagiu marelui mentor al arbitrilor bucuresteni Mihai Cruțescu prin organizarea celei de a doua editii a ” Memorialului Mihai Crutescu”.

Mihai Cruțescu a fost arbitru divizionar, membru fondator al Asociației Judetene de Fotbal Ilfov, a activat ca observator federal în cadrul Federației Romane de Fotbal, a facut parte din Comisia Municipala de Arbitrii unde a ocupat diferite functii.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov impreuna cu Primaria Clinceni, Inspectoratul Scolar Ilfov, ASS Clinceni au organizat in data de 11.05.2018 ”Maratonul Fotbalului la Clinceni”. La acest eveniment au participat scoli gimnaziale din localitatile Clinceni, Cornetu, 1 Decembrie, Domnesti, Buturugeni(Judetul Giurgiu). Scopul a fost promovarea ofertei Liceului cu Program Sportiv, nr 1. Clinceni, atragerea elevilor pentru inscrierea elevilor la liceu in clasa a IX-a, an scoloar 2018-2019.

Obiectiv general este cultivarea în randul elevilor a spiritului de disciplina, de fair-play, de eliminare a violenței din sport, cu ajutorul activitatilor sportive ca modalitati de educare, comunicare si socializare a copiilor fara sa se tina seama de deosebirile dintre acestia: statul social, naționalitate, etnie prin practicarea organizata si sistematica a sportului.

Cu ocazia Zilei Europei, Direcția Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov, impreuna cu ASS Clinceni, au organizat în data de 09.05.2018 in comuna Clinceni, judetul Ilfov evenimentul ”Sport Impreuna” la care au participat elevi din clasele V-VIII. Obiectul a fost stimularea elevilor pentru a desfasura activitati fizice pe masura posibilitatilor lor, initierea si întretinerea de relatii interumane prin practicarea exercițiilor fizice, dezvoltarea relatiilor de colaborare, cresterea stimei de sine, verificarea cunostiintelor acumulate la romana si matematica prin joc.

Au fost implicati in activitate elevi din 3 unitati școlare- LPS Clinceni, Școala Gimnaziala nr. 2 Cernica si Scoala Gimnaziala nr. 2 Cretesti, din cadrul programului de educație remediala ”NOUA NE PASA”.

Directia Județeana pentru Sport și Tineret Ilfov împreuna cu Primăria Chitila, Inspectoratul Școlar Județeana Ilfov, Federația Română de Fotbal, Asociația Școlară Prof. Ion Vișoiu Chitila si Tymbark România au organizat ” Cupa Tymbark Junior ” la fotbal de sala.
La această competitie au participat copii din judetele: Ilfov, Teleorman , Ialomița și Prahova la categoriile de vârstă U8, U10, U12, atât băieți cât și fete.
Evenimentul s-a bucurat de o mare prezentă atât din partea participanților cât și a spectatorilor.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov, prin reprezentatul său Prof. Constantin Fînaru dorește să mulțumească pentru ajutor, tuturor celor implicati în buna desfășurare și organizare a acestui eveniment . Asteptăm cu drag viitoare colabărări pentru a promova sportul ilfovean.

Categorii